Бојан Милићевић

О Милићевићима
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ученик зрењанинске гимназије Бојан Милићевић, наше горе лист и Владимир Филипаш први су стигли на циљ у пливању за Часни крст организованом 2016 године на Богојављење.

Бојан Милићевић (18), ученикзрењанинске гимназије и Владимир Филипаш (42), менаџер осигурања, били су најуспешнији у пливању за Часни крст, манифестацији која је у Зрењанину одржана по седми пут на Богојављање, након обнављања традиције. Двадесет четворица одважних младића надметала су се за Часни крст у језеру крај Културног центра Зрењанин, у присуству многобројних суграђана, на температури од око десетак степени Целзијуса. Обојица ће добити Часни крст који ће чувати у свом дому годину дана, што ће омогућити кум манифестације Драгољуб Бјелоглав.

- Данас смо на овом месту по седми пут након обнављања ове лепе традиције, да одамо признање храбрим момцима и пружимо им подршку - рекао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, на отварању манифестације. - Нека им ова богојављенска вода донесе благостање и срећу, а свима нама добру и успешну годину. За Часни крст су пливали Петар Радуловић, Драган Игњатов, Даниел Бугар, Јован Кукољ, Јозеф Тапаи, Владимир Филипаш, Бранислав Попов, Душан Лудошки, Бојан Милићевић, Никола Ђорђевић, Рајко Куртешан, Дарко Рађенков, Никола Сегедински, Марко Пушић, Богдан Михајлов, Иван Петровић, Мирослав Михајлов, Борис Кнежевић, Владимир Петковић, Стефан Радић, Владимир Арсенов, Душан Станаћев, Марко и Лазар Улемек.

plivzacasnikrst 002

Бојан (Горан) Милићевић налази се у родословном стаблу Братства Милићевића. Можете погледати преко следећег линка.::: Бојан (Горан) Милићевић.

Драго ми је што се, на овај начин, чува српска традиција пливања за крст и што је било много такмичара - изјавио је за „Зрењанин" Бојан Милићевић који је већ шест година и активан ватерполиста. Владимир Филипаш каже да се за богојављенско пливање пријавио спонтано, да није очекивао победу те је позвао суграђане да се опробају у пливању идуће године.

Пливачи су препливали стазу од 33 метра, која симболизује године Исуса Христа које је имао када је, уочи Богојављења, крштен у реци Јордан - подсетио је отац Веселин на конференцији за новинаре која је одржана по завршетку пливања за Часни крст. Организатори манифестације су Српска православна црква у Зрењанину, Удружење грађана „Равноправност", Град Зрењанин и Културни центар Зрењанина. У Храму Светог архангела Михаила одржана је на Богојављење Света литургија, а затим је освећена вода изјезера. Сви учесници манифестације су у литији стигли до језера.

#milicevici

Извор: часопис "Братство Милићевићи"

Пријавите се преко бесплатне е-маил претплате за примање обавештења о новим дешавањима.