Сланинијада 2018, Качарево

Србија
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

У Качареву је почела 31. Сланинијада. Произвођачи су понудили више од 100 тона месних прерађевина и домаће хране. "Сланинијада" траје до недеље.

 

У наредних пет дана Качерево ће бити престоница сланине. Очекује се више од 50.000 посетилаца из читаве Србије и овде су се потрудили да свако пронађе нешто по свом укусу. Три стотине тезги украшено је домаћим кобасицама,пршутом ,куленом и разним врстама сланине:

Сваки продавац хвали свој производ и тврди да је другачији од осталих:

"Кобасицу смо солили морском сољу, стајала је у сламури а потом смо је пресовали. Веома је важно имати и добру пушницу, да би месо било на промаји."

01 slaninijada2018 02

Ужичани признају да - иако суше месо на другачији начин од њих - и у Банату имају квалитетне производе.

"Коњско месо је најздравије и најбоље, јер је коњ чиста животиња и неће свашта да једе."

Качаревци ће изабрати Мис и витеза сланине, у вечерњим сатима биће приређен и богат културно-уметнички програм, а посетиоци ће моћи да посете и изложбу фотографија Зорана Јованића "Мачак у сланини" и изложбу карикатура Николе Драгаша "Весела сланина".

Француске тајне нугат

01 slaninijada2018 03

 

 

Пошто смо били данас на Сланинијади, оно што бих ја издвојио као нешто што до сада није виђено на нашим просторима, је понуда куће која се зове Француске тајне нугат.

01 slaninijada2018 06

Њихов штанд немојте никако да прескочите јер оно што они нуде је право уживање за непце и уста. Не ради се о количини него о укусу и квалитету.Ево шта они нуде:

У понуди имају француске сиреве : Раклет ( Raclette de Savoie ), Morbier, Grulije, Kantal, Mon Jura, Ovčiji sir, Blue. Искрено не зна се који је бољи сир. Сви имају своје невероватне укусе.

01 slaninijada2018 05

Такође имају и меснате производе, деликатес кобасице од чистог меса са разним врстама додатака који дају месу једну нову димензију укуса и то са вргањем, тортуфама, рузмарином, бровницом,… нестварно.

01 slaninijada2018 04
Француске тајне на facebook-u

И на крају оно по чему је Француске тајне нугат, добила име а то су слаткиши односно разне врсте нугата, чоколада, беле, млечне и црне са разним додацима од бадема, лешником, пистаћима поморанђом, боровницом, малином,…трабате видети да јер не може се описати колико тога има.

01 slaninijada2018 08

КРАЉЕВСКИ НУГАТ

Направљен по рецептима и начинима производње француских посластичара од беланца, шећер, мед, бадема, лешника и пистаћа.
Потпуно природни и квалитетан састав без вештачких боја и конзерванса, како су стари мајстори радили.

01 slaninijada2018 09

 

Пријавите се преко бесплатне е-маил претплате за примање обавештења о новим дешавањима.