Familija Milićevića

Genealoško stablo Milićevića

banner ecomist01

sub08192017

Poslednje dodanoned, 25 jan 2015 11am

Popis stanovništva u Srbiji

popis 2011 srbijaIz Vikipedije, slobodne enciklopedije.
Popis stanovništva u Srbiji moramo šire da posmatramo i to u okviru naše bliže i dalje istorije. Prvi popis organizovan u Srbiji je bio 1834. godine.

Opširnije...

Poreklo popisa

istorijapopisa

Primitivne oblike popisa su obavljali Vavilonci (3800. p. n. e), Grci, Hebreji, Kinezi, Egipćani, Rimljani, ali su oni vršeni u svrhu davanje poreza ili uvida u vojnu snagu, pa su obuhvatali, skoro uvek, samo muško stanovništvo.

Opširnije...

Genealogija - nauka o porodici

familytree

Genealogija, poznata i kao nauka o porodici, uzbudljiva je nauka u kojem uživaju milioni ljudi širom sveta. Mi u www.milicevic.rs želimo da vam pružimo najbolju edukaciju o tome kako možete sami da istražujete svoje porodično stablo i porodičnu istoriju - bez obzira da li ste iskusan genealog ili početnik koji želi da se oproba u genealogiji.

Opširnije...

Osnove popisa stanovništva

Popisstanovn2011

Kad istraživač skupi informacije od svojih rođaka i organizuje ih u osnovne podatke, istraživač je tada spreman da počne istraživanja koristeći istorijski dokumente. Popis stanovništva je najbolja polazna osnova ili izvor za većinu genealoško istraživanja kako u inostranstvu tako i kod nas.

Opširnije...