Свет
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Филм "Легенда о Коловрату" прошлог викенда започео је свој биоскопски живот у Русији и по резултатима већ надмашио рекордно гледаног "Викинга". Заузео је треће место на листи нагледанијих филмова током првог викенда приказивања.

 

"Легенда о Коловрату" премијерно ће бити приказана у Србији 4.јануара 2018, у биоскопу Цинеплеxx Ушће а након тога ће бити на редовном репертоару бисокопа у земљи и региону.

Радња је смештена у време када је Русија била под контролом монголске Златне хорде. Витез из Рјазања, Јевпатиј Коловрат, био је лидер војске сељака која је одлучила да се супротстави монголском освајачу Бату кану. Филм се базира на "Историји о ратазању Рјазања", средњевековној војној причи о томе како су Монголи 1237. освојили овај руски град.

legenda korlovata 04

Прича се да је Коловрат похитао с одредом од 1700 војника у помоћ Рјазању под опсадом, али није стигао на време. Видевши згариште, он је одлучио да сустигне непријатеља и ступи у битку са 150.000 његових војника. У тој неравноправној борби је и погинуо. Историчари легенду сматрају заснованом на истинитим догађајима, али редитељ је у филму направио отклон.

legenda korlovata 06

- О "Историји опсаде Рјазања" су подељена мишљења која се тичу различитих историјских извора и саме легенде. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свет, истичући осећања и искуства људи која праве разлику између обичног човека и хероја, какав је био Коловрат. Ово је прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације а, пре свега, ово је љубавна прича - каже један од двојице редитеља, Џаник Фајизев, нашој публици познат по филму "Турски гамбит".
Преко 80 земаља је и пре премијере откупило права за овај филм, чији је буџет од близу 16 милиона долара искоришћен за најмодерније технолошке камере и специјалне ефекте на којима је радило преко 450 стручњака, саопштавају из српске дистрибутерске куће "Фаме Солутионс". 

Уз Фајзијева редитељ је и дебитант Иван Шурковетски. Главне улоге тумаче Иља Малаков, Алексеј Серебрјаков и Александр Илин.

 

Пријавите се преко бесплатне е-маил претплате за примање обавештења о новим дешавањима.