Свет
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Федерација БиХ, на челу са Бакиром Изетбеговићем, започела је отимачину више од 800.000 хектара земљишта у власништву прогнаних Срба, упозоравају из Републике Српске.

 

Власт "муслиманско-хрватске федерације" покренула је замену старих земљишних књига новим катастарским евиденцијама. Али уместо да о томе све грађане обавесте позивима и препорученим писмима на кућну адресу, како то иначе раде у Републици Српској, позив за упис имовине објављује се само у Службеном гласнику, до ког прогнани Срби уопште не могу да дођу!?!
Не зна где је дошао! Дол усред Загреба честитао празнике – Босанцима!
На све то, закон прописује да, уколико се власник у року од 60 дана не јави, оглашено земљиште аутоматски прелази у државно власништво! Постоји, дакле, велика опасност да милионски вредна имовина протераних Срба у року од два месеца пређе у власништво Федерације БиХ!
Путин прави ВОЈНУ БАЗУ у Републици Српској, Американци у паници

bakir oduzima 02


Хрватски принцип
Предраг Јовић, заменик министра за људска права БиХ, потврђује да постоје разлике у процедурама које спроводе Република Српска, с једне, и Федерација БиХ с друге стране.
- У РС власнике земље позивају појединачно, препоручено им шаљу писма и људи онда иду у катастар и уједначавају податке, док у Федерацији БиХ није тако. Они то само објаве у Службеном гласнику, што оставља могућност за злоупотребе и пропусте - истиче Јовић.

Лажни уговори
Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона, каже да је неопходно да сви Срби пријаве своја права над земљиштем, јер су у супротном могуће велике злоупотребе. Према његовим речима, посебно је угрожено подручје западне Крајине у Федерацији БиХ, где су Срби већински власници имовине.

bakir oduzima 03 

- Реч је о територији од 8.000 квадратних километара, где је 1991. живело више од 120.000 Срба. У случају да се власници не јаве у року, постоји опасност да суд укњижи као власника државу или појединце бошњачке или хрватске националности који право доказују државином или чак лажним уговорима - упозорава Линта.

 

Пријавите се преко бесплатне е-маил претплате за примање обавештења о новим дешавањима.