Familija Milićevića

Genealoško stablo Milićevića

banner ecomist01

sub08192017

Poslednje dodanoned, 25 jan 2015 11am

Karakondžule i vile

karakondzule

Karakondžula je ružno, ćelavo stvorenje sa očima nalik na tanjire. Ona ima dugačke ruke nasađene na mali trup i kratke noge sa velikim maljavim stopalima. Muva se noću oko kuće i vreba neposlušnu decu, pogotovo onu koja noću istrčavaju na vrata. Obično se karakondžula sakrije iznad dovratka i čim se dete pojavi, skače mu za vrat, udara ga štapom i odvlači u jazbinu da ga pojede.

Opširnije...

Zaboravljeni običaji: Sveti balvan

svetibalvan

Za razliku od današnjih pčelara, njihovi davni preci nisu znali za košnice i pitomu pčelu, nego su lutali po šumama u potrazi za divljim rojevima i njihovim staništima punim meda.

Opširnije...

I Srbi brišu Jasenovac (1): Kradu nam i sećanja!

jasenovac1

Da li sadašnja Srbija i njena demokratska vlast, a zbog građenja novih dobrosusedskih odnosa, ne samo da prećutkuje, već pravi i strategiju za brisanje najtragičnijeg dela sopstvene istorije? Gura li u zaborav zločine Hrvata u Drugom svetskom ratu nad Srbima, Jevrejima i Romima, a zbog oživljavanja propale koncepcije bratstva, jedinstva u bivšoj SFR Jugoslaviji - pitanja su koja ovih smutnih dana postaju sve aktuelnija.

 

 

Opširnije...

I Srbi brišu Jasenovac (2): Nečastivi na Pravnom fakultetu

jasenovac3Danas više ne postoji dilema ima li, već zašto se planski guše sećanja na stravične srpske žrtve, tvrde u Udruženju logoraša iz NDH. A guše se jer u svesti naših savremenih političkih satrapa i danas, kako kažu, "živi izvitoperena potreba dodvoravanja i zločincima nad sopstvenim narodom". Tu ogavnu pojavu potvrđuje i dnevna politika srpskih vlasti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opširnije...

Fosil ljudske vilice iz Srbije menja tok evolucije

iskopavanjeNovi podaci o otkriću fragmenta fosila ljudske vilice, koji je pronađen u pećini Mala Balanica u Srbiji, objavljeni su u prestižnom naučnom časopisu Plos One (http://www.plosone.org), saopštio je početkom prošlog meseca Filozofski fakultet u Beogradu.
 
 
 
 
 
 

Opširnije...